IMG 1496
Δράσεις Κοινωνικές Πολιτιστικές

Επίσκεψη στον Ι.Ν. της Παναγίας στο Ζευγοστάσιο

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Υιοθεσία Βυζαντινού Μνημείου» της Ιεράς Μητρόπολης  Καστοριάς, μαθητές/μαθήτριες της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού είχαν τη χαρά να επισκεφθούν τον Ναό της Παναγίας στο Ζευγοστάσιο.

Ο ναός, ένα στολίδι για την περιοχή και όλο τον νομό, μας αποκαλύφθηκε μέσα από την  λεπτομερή περιγραφή του  αρχαιολόγου κ. Ιωάννη Σίσιου,  τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη παρουσίαση. Οι μαθήτριες/μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την αγιογράφηση  του ναού.

Ευχαριστούμε πολύ και την κ. Γεωργοπούλου Θεοδότα Φιλόλογο-Ιστορικό, η οποία κατέθεσε στους μαθητές και τις δικές της γνώσεις για τον ναό και την ιστορία του, καθώς και τον κ. Κωνσταντινίδη Βασίλειο, με καταγωγή από το Ζευγοστάσιο, ο οποίος μας ξενάγησε στο χωριό και μας έδωσε πληροφορίες για έθιμα και παραδόσεις που σχετίζονται με τον ναό.

Τέλος, ευχαριστούμε τον υποδιευθυντή του σχολείου μας  κ. Παύλο Αντωνιάδη για τη βοήθειά του στην πραγματοποίηση της επίσκεψης  και τον Δήμο Άργους Ορεστικού για την παραχώρηση του λεωφορείου.

                                                                                                                      Με εκτίμηση

                                                                                                            Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός

                                                                                                                  Ελισάβετ  Κοφινά