IMG20231222113940
Ανακοινώσεις Γενικά

Παραλαβή διαδραστικών πινάκων

Στις 20 Δεκεμβρίου 2023 το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού εξοπλίστηκε με διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις αίθουσες Γενικής Παιδείας.

Η χρήση των διαδραστικών συστημάτων στην εκπαίδευση προάγει την εκπαιδευτική καινοτομία και στοχεύει στην αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων για την προώθηση του μαθητοκεντρικού μοντέλου εκπαίδευσης. Η αλληλεπίδραση των μαθητών/μαθητριών με το διαδραστικό μαθησιακό περιεχόμενο ενισχύει το ενδιαφέρον για μάθηση και τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ εξοικειώνει περαιτέρω τις/τους μαθήτριες/μαθητές με την τεχνολογία και συντελεί στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης και δυνατότητας επίλυσης προβλημάτων.

Με τα διαδραστικά συστήματα μάθησης, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν διαμορφωμένα εκπαιδευτικά σενάρια, διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό, ενώ παράλληλα μπορούν να σχεδιάσουν τα δικά τους μαθήματα, εισάγοντας και δημιουργώντας νέο υλικό. Πρόκειται για εν τοις πράγμασι διαδραστικά συστήματα μάθησης, τόσο για τις/τους μαθήτριες/μαθητές όσο και για τις/τους εκπαιδευτικούς.

Οι πίνακες αποκτήθηκαν μέσω της Πράξης: «Sub.3 Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης», με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5149224, της Δράσης: «16676 – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU με Αναθέτουσα Αρχή την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.).